2024. március 29. Friday
huendeitrorues

Elhunyt Leskó László

2021. január 22., péntek 00:00 Írta: 

85 éves korában elhunyt Leskó László, Jász-Nagykun-Szolnok megye sportjának meghatározó alakja.

"Megyénk sportéletének egyik legmeghatározóbb alakja, az asztalitenisz szolnoki lelke, motorja, apostola, Leskó László is itt hagyta a földi létet"

Fiatal gyermekként Békéscsabán Berczik Zoltánnal kezdett el asztaliteniszezni, majd Szolnokra kerülve a Vízügy csapatában játszott és edzősködött. A csapata neve gyakran változott, de az ő lelkesedése, tenni akarása változatlan maradt. Csapatvezetőként, edzőként tehetséges játékosokat nevelt.

Évtizedeken át volt Szolnok városi asztalitenisz-szövetségének elnöke, nagy gondot fordított a tömegsport támogatására.

A megyei szövetség főtitkára, majd társelnöke lett, mindemellett az NB I-es Tisza SE Elnöke volt. Korát meghazudtoló fiatalos hévvel szervezte a város és megye asztalitenisz-életét. Számos fiatal köszönheti Neki pályafutását, sikerét. 

Fájdalommal és szeretettel búcsúzik Tőled a Szolnoki Szupercsapat Asztalitnisz Sportegyesület alapítói és tagjai! Búcsúzik Tőled "Laci bácsi"  Krisztián, Attila, és Balázs, akiket végig vezettél és erőn felül segítettél a sportéletben és magánéletben....ISTEN VELED "LACI BÁCSI"

Leskó Lászlót január 26-án, 10 órakor búcsúztatják Szolnokon, a Kőrösi úti temető nagy ravatalozójában. A család kérése, hogy a megjelentek egy szál virággal fejezzék ki részvétüket.